Juli - desember 2003

I dette året har flyskolen hatt besøk av 29 personer. Noen har kun vært innom for noen prøveturer, noen er innom sporadisk, noen er i øyblikket elever og noen har flydd solo. På det meste har det vært innom 5 elever på en dag
. Alle skoleflyene har overlevd.
Høsten har vært perfekt for skoling, med mange vindstille dager.

31.12.03 Tore og Bjørn Finstad avsluttet årets siste skoledag i ett nydelig vintervær - sol - stille - 13 kuldegrader ved hytta. Det var varmere i sola. Tom Finstad hadde en prøvetur og starter på opplæring neste år.

27.12.03
Jeg har to sønner. Den ene er friluftsmann og hobby-sport-trimmer. Nå har han fått seg en "killevink" i det ene kneet og tro det eller ei - i dag var vi ute å fløy. Forrige gang var for 17 år siden og med Dandy'en.
I løpet av jule- og nyttårshelgen vil han mekke vinge. Kanskje han ender opp sammen med vingefolket ?

Fotograf Simon B. Nielsen

20.12.03 Innimellom kommer det noen perfekte flydager - som i dag - helt stille - overskyet og 3-4 kuldegrader - etterhvert opp mot 0. Med stillongs og varmedress holder man seg god og varm.
Presist kl 10 var Jan Offengaard klar for skoling med Wingo'en. Vi holdt på til 13:30 - da var senderen tom for strøm. Jan's Pico Cub var også i lufta. Dagen var bare helmaks ....!

06.12.03
Nå har Tore og Bjørn loopa.... hva nå Morten?
Det var nordlig bris og noe turbolent. Wingo'en fikk seg en kilevink i landingen - blir reparert i kveld.

28.11.03
Lavt skydekke, men vindstille - vi måtte bare satse. Morten Finstad (elev nr 27) hadde sine 4 første turer inkl sin første landing.

22.11.03

Tore og Bjørn Vidar Finstad. Det ble fire turer på hver
.

Jan Offengård var også elev.

Vi brukte vekselvis Wingo og Twin Star. På en av de siste turene startet jeg Twin Star'en med Wingo-program i radioen. Det endte med en knekt vinge. Skaden var ikke verre enn at den var reparert i løpet av kvelden.

16.11.03

Jan Offengård er den 24. personen som har besøkt flyskolen i år. De
t ble fire turer med Twin Star som gav mersmak og det blir visstnok ikke siste gang.

Til å begynne med var Twin Star'en noe hissig på tre av Gunnar's fingrer. Så folkens - elfly kan også bite i fra seg.
Hvis du tørr kan du se resultatet.

09.10.03
Marius fløy solo med Twin Star i dag

Gratulerer

24 .09.03
Marius Aulie Bakken fra Hokksund (nå 1. gangs tjeneste på Kjevik) har startet på opplæring. Her under klargjøring og innsjekk med sitt nye fly.

Han hadde sine 3 første turer med Skolens Nova for 1,5 uke

13.09.03

Peter Sundberg var innom og fikk litt skoling på landingsinnlegg og landing. Været var helt perfekt.

02.09.03

Line Sangvik med Twin Star og Santi.
Endelig - flyskolens første kvinnelige elev - er bitt av flybasillen.
Om Nova'en sier hun: "den er så skjønn"

18.08.03

Roar Nyberg har startet på opplæring. Det ble 7 turer i ett perfekt flyvær.

09.08.03

Brødrene Myklevold - fra venstre Fredrik, Kim Frode og Christian.
3 turer på hver. En var noe skjelven på 1. tur - men "det var kjæmpeartig". Alle tre klarte seg meget bra.

22.07.03
Tor Sangvik og Arne Mathisen
fløy solo i dag med sine egne fly.
Gratulerer.

Nå er det å forsette å trene og trene slik at øvelsene blir lagra skikkelig i hjernen.

03.07.03.

Alexander (13) er skolens yngste og årets første elev som har gjennomført kurset og mestrer avgang og landing med Twin Star.
Gratulerer
.

Han har nå sin egen Twin Star og trener på egenhånd med Bjørn som hjelper/kaster.