Januar - juni 2003

29.06.03. Tor Sangvik har startet treningen på landingsinnlegg med eget fly. Det blåste litt mye - vi fortsetter en dag det er svakere vind.


28.06.03. Alexander Lian og Simon Haaland er ikke i mål, men det er ikke langt igjen - de tok begge hver sin første landing med Twin Star i dag. De vil og bør fortsette på skolen litt til og trene mer på landingsinnlegget.
26.06.03
Sondre har hatt sine 5 første turer. Claudia prøvte seg også. 


15.06.03
Tor Sangvik har kjørt litt gravemaskin. Det kom til nytte på de første turene.


12.06.03
. Etter ca 200 turer kom skolens første krasj på eget fly - vår kjære Wingo.
Årsak alternativ 1:

Hvis Wingo'en kommer ned i bratt vinkel og med for stor fart, kan det være problemer å få rettet det opp. Man må raskest mulig throttle ned motoren og få ned hastigheten på flyet samtidig som man trekke høyderorsstikka til seg. En kombinasjon av for sein instruktør (meg selv) og ett for tungt batteri, var årsak til at det denne gangen ikke lyktes.
Årsak alternativ 2:
Det kan også være at jeg som instruktør ikke har sluppet bryteren fullt ut da jeg skulle overta styringen (bryteren som bestemmer hvilken radio som styrer flyet)

Det ble noen deler ut av krasjet, men alle er nå limt på plass med aralditt og flyet er igjen klar for skoling. Tre celler i batteripakka fikk bulker og tok kvelden.


09.06.03Harald, Ole Martin og Ivar Magnus i startgropa
.08.06.03

Arne Mathisen har en friperiode fra sitt arbeid i Nordsjøen og er den mest aktive for tiden. I fire dager (2 med mye vind) har han stått på og flydd 35 turer fordelt på Wingo og Twin Star.07.06.03


Simon Haaland og Alexander Lian hadde sine første flyturer. De har kjørt fjernstyrt bil tidligere og det merkes på flyvingen. Høyre- og venstresving var allerede i boks. Det ble 4 turer på hver likt fordelt på Wingo og Twin Star.
Pappa Bjørn nøyer seg med å se på.15.03.03.Harald Danielsen hadde sine første turer i lett bris, 8-9 varmegrader og en fin is på Grimevannet. Audun var der også og det ble 3 turer på hver.


11.01.03. Endelig ble det noe mildere og Audun Hansson kunne gjøre sine første turer med skolens Wingo med flottører. Etter en kort instruksjon om hvordan man svinger ett fly, var vi klar for første tur. I myk snø tok Wingo'en av etter noen få meter. Som vanlig tok jeg flyet opp i sikker høyde før Audun overtok.

Den første turen var noe famlende, helt normalt. På andre turen og etter å ha roet nervene gikk det bedre. Under den tredje turen og under sterk konsentrasjon gikk venstresvingene og noen høyre meget bra.
Etter å ha ristet løs musklene og hatt en pause, en kort innføring i hvordan "ta av" med Wingo, var vi klar for fjerde tur og Auduns første take off. Det gikk kjempebra - jeg behøvde ikke gripe inn. Landingen venter vi med.