2001 - 2002

2002

12 personer har dette året vært innom skolen og det er logga 130 turer. Nova'en og Vingo'en har vært mye i lufta uten krasj eller skade. I tillegg har elevene brukt sine egne fly.
Skolen har for tida 3 elever.

21.12.02

Jeg har opplevd det før - i 1977 - da lærte Bjørn Isaksen å lande med motorfly etter 3 uker. Men dette er rekord - Rune (på bildet) fløy solo med sin Wingo m/flottører på den 5. turen. Årsaken er en kombinasjon av ett fly som er lett å styre, tidligere bruk av fjernstyring på bil og pilotens rolige stikkebevegelser. I tillegg var det suverene flyforhold ......ok da - litt kaldt.

Planen er nå at han trener på egenhånd. Hvis dette gir mersmak og han fortsetter med motorfly (brennstoff), bør han tilbake til skolen for å få instruksjon i avgang, landingsinnlegg og landing for den type fly.

17.11.02

Are - bildet til venstre - har hatt 24 turer på flyskolen i perioden september 2001 til mai 2002.
Da fant han ut - nå prøver jeg sjæl. Han lagde seg en Grokker til 150 kroner i balsa. Monterte en 480 med gear - utveksling 1:2,33 og kobla på 10 stk 1100 AAU.
Grokkeren flyr fint og Are treffer stripa hver gang uten flis. Om noen er interessert har Are tegninger.
Mail:    a-vegus@frisurf.no

10.11.02
Rune - ny elv - hadde sine første turer med Wingo'en. Det var -2,5 grC og sterk bris. Gjett om det var kaldt. Det var lett å se at Rune tidliger har kjørt radiostyrt bil. Han hadde god kontroll på venstre-svingen.

20.10.02
Tre elever har anskaffet Wingo og satser på hardtrening i vinter. Hvis man setter propellen riktig vei og har 2,5 cm utslag på sideroret, flyr den som en drøm.
Her ser dere Ivar lykkelig og klar til å prøve på nytt, nå med propellen i riktig retning og kutt i fingeren. Han greide å lande på snøen som en prest, selv bare med 20 turer på ryggen. La oss håpe at Wingoen holder til hans nye prosjekt, Precedent T-240, kommer på lufta til våren.

Flyet drives av en elektromotor. Som alle vet kan dette gi radiostøy om man ikke tar visse forholdsregler. Antenneledning og mottaker må monteres minst 3 cm fra regulator og motor/batteri-ledninger.
Dette flyet har en spesial mottaker fra schultze beregnet for elektro. Mottakeren har en microprosessor som kontrollerer og behandler signalet før det går til servoene. I tillegg har den en innebygd støylogger. Etter endt flytur kan man på antall blink fra en lysdiode se om det har vært støy.

12.09.02

Tom Tversland har i løpet av en måned logga 34 turer (a 15 minutt) og er nå kommet i mål. De to siste turene i stille fint høstvær gjennomførte han uten at instruktøren behøvde å gripe inn (solo). Tom har brukt sitt eget fly - en Nova 40 med Irvine 40. Nå er det bare å fortsette å trene - trene og atter trene - spesielt på landingsinnlegg og landing slik at det sitter som heia.

En annen elev har hoppa av etter 24 turer og fortsetter på egenhånd.
En tredje elev er nå ca halv-veis i kurset og flybasillen er i ferd med å bite seg fast.

Det har blitt tre krasj på elevenes fly.
- 1. krasj -
motorkutt i lav høyde - flyet overlevde
- 2. krasj - servoarmen på høyderoret løsnet - skruen som holder servoarmen var ikke satt på plass - flyet       overlevde.
- 3. krasj - batteriet i flyet var ikke ordentlig ladet - gikk tom for strøm - store skader.

Skolen ble startet i midten av august 2001.
Frem til elgjakta 05.10. var 6 elever innom skolen og det ble logga 35 turer uten skade på fly.