Fredsmyr Modellflyplass


2021
2020
2019

2018
2007

Flyplassen ligger på ca kote 206 moh.
Nord-Sør stripe: 11 x 90
m (1. byggetrinn)
Øst-vest stripe:   11 x 75 m (1. byggetrinn)
GPS posisjon: N 58° 20,144'    E 008° 06,329'
Luftavstand fra Kjevik = 15 km

Hvor
Detalj
Oversikt
     
Oversikt
Mot vest
Mot nord
Mot sør
Hytta og det ene mekkebordet
Dassen og det andre mekkebordet
 
 

Se video over Fredsmyr Modellflyplass.

 

Interiør fra hytta
Ladestasjon 1
Ladestasjon 2
Mekkebord
Peisen


Fredsmyr Modellflyplass ligger i ett naturskjønt området. I gamle dager var det Fred som eide myra. Det er ikke en selvfølge at vi har en flyplass. Mange steder har de problemer og Sørlandet var ingen unntak. Fra 1975 til 1990 hadde modellfly-miljøet ca 6-7 forskjellige flyplasser - som vi mistet i tur orden - mye pga støy. Flyplassen ligger i et krysningspunkt til fem grunneiere. Det er unikt at alle grunneiere var og er positive til vår virksomhet. Dette skyldes mye forarbeidet som ble gjort i forkant før vi søkte om tillatelse til bygging.

Det har kostet penger og flere tusen dugnadstimer å få plassen slik den fremstår i dag og det gjøres en betydelig dugnads-innsats gjennom året for at brukerne skal ha det greit.
På linken video kan man se flyplassen fra lufta.

Vil man ha fred og ro - tar man en tur tidlig på morgenen - setter seg ned å nyter stillheten med fuglekvitter. Her kan man fly fra tidlig morgen til seine kvelden alle dager i uken - unntatt i elgjakta som normalt er fra 5. - 31. oktober - da er plassen stengt.

Man ser ikke flyplassen fra veien. Du må gå inn stien som er stengt med kjettingbom og det er ca 300 m å gå.

På flyplassen er det hytte med jordgulv, peis, ladestasjon for elektrofly og striper med gressmatte. Dassen ligger i sydlig retning. I uteløa er det nok av ved.

For noen er stripene litt korte. Ta det som en utfordring og tren mye på landing. Med riktig landingsinnlegg - motorturtall, gjennomsynk og høyderor - vil landingen gå greit.

Besøkende og brukere oppholder seg på plassen på eget ansvar.Copyright © Gunnars Modellflyskole 24.04.2007